در سال 1396 اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی برای فعالیت در تنظیمگری فعالیت کسب و کارهای فضای مجازی توسط اتاق اصناف ایران تاسیس شد.
این اتحادیه مانند دیگر اتحادیههای کسب و کاری، مقررات و شرایطی را برای فعالیت کسب و کارهای فضای مجازی تعیین نموده و آنها را بر این نوع از کسب و کار اعمال میکند.
اما مسئلهای که باعث شد این اتحادیه به یکی از پروندههای مردمنما شود، تاسیس غیرقانونی این اتحادیه و موازی بودن آن با یک اتحادیه دیگر است.
پیش از تاسیس اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی، نظام صنفی رایانه ای در سال 84 و بر اساس ماده 12 قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرمافزارهای رایانهای تاسیس شد.
وظیفه نظام صنفی رایانه ای، اول نظم بخشی و ساماندهی فعالیتهای تجاری رایانهای مجاز، دوم تنظیمگری مناسبات بخش خصوصی و دولت و سوم مشارکت موثر در ساماندهی امور تجاری رایانهای است.
حال اما باید گفت که با تاسیس اتحادیه کسبو کارهای فضای مجازی با اهداف و راهبردی مشابه و برابر بانظام صنفی رایانه ای با مشکل جدی موازی کاری در کسب و کارهای مجازی روبرو بوده،هستیم و در صورت عدم رسیدگی، مواجه خواهیم بود.
تداخل صلاحیت های این اتحادیه با نظام صنفی رایانه ای مشکلات بسیاری را برای کسب و کارهای فعال در این حوزه بهوجود آورده اول آن که در اغلب موارد دچار دوگانگی در تصمیم گیری، سیاستگذاری و فعالیت کسب و کارهای مجازی و حد و حصار اختیارات نظام صنفی و اتحادیه می شود.
دوم، بر اساس قانون، اتاق اصناف اجازه تشکیل اتحادیه در حوزه کسب و کارهایی که قوانین خاص دارند را ندارد و صراحتا میتوان گفت که تاسیس اتحادیه کسب و کارهای فضای مجازی بعلت داشتن قانون خاص، توسط اتاق اصناف غیر قانونی است و انحلال این اتحادیه موجب رفع مشکلات کسب و کارهای فضای مجازی و موازی کاری در تصمیمگیری در حوزه کسبو کارهای فضای مجازی میشود.
از طریق پست الکترونیکی m.jafar@nanakar.com می توانید با کارشناس پرونده درارتباط باشید.